Heeft het zin voor te bruinen vóór ik op vakantie ga?
Voorbruinen is wel degelijk zinnig. We moeten de huid voorbereiden op de krachtigere zon op uw vakantiebestemming en hem de tijd geven de bescherming op te bouwen die u op vakantie nodig hebt. Dat werkt het best op een moderne zonnebank, met straling die op natuurlijk zonlicht lijkt.

Kan ik met make-up op onder de zonnebank?
Nee. Als u make-up gebruikt, zijn hierdoor de poriën in uw gezicht gesloten. Het UV-licht van een zonnebank opent deze gesloten poriën weer, waardoor de huid niet alleen het licht zelf opneemt, maar ook allergie veroorzakende bestanddelen van de make-up.

Een douche nemen na de zonnebank?
Het gerucht dat een verfrissende douche na de zonnebank ervoor zorgt dat het bruin weer wordt weggewassen en -geschrobd, klopt absoluut niet. De bruine tint ontstaat in de huid, niet op de huid. Verzorg uw huid met een douche en een vochtinbrengende crème, dan komt het bruin beter tot zijn recht.

Tegelijkertijd medicijnen en zonnebank gebruiken?
Het is van een paar medicijnen bekend dat deze de gevoeligheid van de huid verhogen. Dit is vooral vaak het geval bij antibiotica, sulfonamiden, psychofarmaca, kalmerende middelen en diuretica. Ook bruiningsmiddelen die psorale of cumarine bevatten zorgen ervoor dat de huid gevoeliger wordt. In twijfelgevallen moet u dit eerst aan de arts vragen, zodat u zonder risico van uw zonnebad kunt genieten.

Hoe komen witte vlekken op schouder en stuitje?
Doordat gedeeltes van de huid op sommige plaatsen meer druk op het ligvlak uitoefenen, vindt er op die plaatsen geen goede doorstroming van het bloed plaats. Daardoor ontstaat er een zuurstof tekort en dat kan tot een beperkte kleuring van de melanine pigmenten leiden.

Moet het heet zijn onder een zonnebank?
Nee, omdat moderne zonnebanken een eigen aircosysteem bezitten, worden de lampen en u zelf beter gekoeld en voelt u de warmte bijna niet. v.b. wintersport bij -20 gr. mooi bruin

Waarop moet u letten bij het gebruik zonnecremes?
Als deze medisch of dermatologisch getest zijn, is er geen enkel bezwaar. Niet geteste bruiningspillen of bruincremes zijn af te raden. In geval van twijfel vraag advies aan het personeel van SUNFAS of kijk op de folder aan de producten automaat.

Waarom wordt de huid niet overal gelijkmatig bruin?
De binnenkanten van de armen en benen bruinen minder goed, omdat zij minder pigment vormende cellen bevatten. Ook het gezicht bruint niet zo goed, vanwege de dikkere hoornlaag. Zomersproeten en pigmentvlekken bevatten bijzonder veel bruiningspigmenten en worden daarom veel sneller donker.

Hoe kan men een zonneallergie voorkomen?
Als u op vakantie gaat ruim van te voren minimaal 4 weken bij een zonnestudio met een erkende zonneconsulent een zonnekuur van 10 tot 12 maal volgen.

Hoe kan men het vakantiebruin langer behouden?
U kunt het best 1 a 2 maal per week onder een zonnebank gaan, in ieder geval minimaal 3 maal per maand, omdat binnen 30 dagen uw kleur nagenoeg verdwenen is.